maanantai 7. joulukuuta 2015

Moniammatillinen toimiminen, MANUT ja MONET

MANUT on Mäntynummen alueen moniammatillinen työryhmä. MANUT kokoontuvat kolme kertaa syksyllä ja kolme kertaa keväällä, ja kokoukset järjestetään vuorotellen eri jäsenten työpaikalla. Kokouksissa käy joskus vierailijoita kertomassa omasta työstään ja omasta näkökulmasta nuoriin liittyen. (Esim. Poliisi). Työryhmän on myös mahdollista tehdä tutustumiskäyntejä paikkoihin, joista he uskovat olevan apua nuorten yleistilanteen kartoittamiseen.

Tämän hetkisinä jäseninä ovat: Mia Lankinen, Kaija Moisio, Pirkko Prittinen, Niina Eskolin, Riikka Sipilä, Sari Jeskanen, Otto Hiekkala, Maaria Karpo, Krista Kallio, Hannu Makkonen, Mika Lillman ja Katri Piiparinen.

Työryhmän jäsenet ovat eri ammattien edustajia, ja tässä on tämän hetkiset jäsenten ammatit: nuoriso-ohjaaja, terveydenhoitaja, koulukuraattori, sosiaalityöntekijä, opettaja, päiväkodin johtaja, diakoni, rehtori, erityisnuorisotyöntekijä ja seurakunnan työntekijä.

MONET-työryhmä:

-Päällikkötason työryhmä (Nuorisotoimen ja varhaiskasvatuksen päälliköt). Kokoontuu 10 kertaa vuodessa. Aluetyöryhmien puheenjohtajat tapaavat MONET:n yhden kerran syksyllä ja yhden kerran keväällä.

MONET toiminta perustettiin lapsi- ja perhepoliittisen ohjelmatyön yhteydessä vuonna 2006 ja sen tavoitteina ovat vanhemmuuden tukeminen ja varhainen puuttuminen. Tavoitteena on myös vakiinnuttaa alueellinen monialainen yhteistyö osaksi lapsi- ja perhepoliittista työtä.

Aluetyöryhmiä on yhteensä 7 kpl: Antut (ent. Ehyt), Nutut, Manut, Virkut, Källan, Karot ja Nuput. Kaikkien työryhmien yhteisenä tarkoituksena on parantaa nuorten elinoloja ja tutkia nuorten ilmiöitä.

Kokouksissa käsiteltävissä asioissa vaitiolovelvollisuus koskee kaikkia osapuolia. Tapauksia ja henkilöitä ei myöskään käsitellä nimillä. Jos nimillä käsittely on tarpeen, sovitaan erillinen tapaaminen niiden asioiden käsittelyä varten.

Pääsin mukaan MANUT-työryhmän kokoukseen 4.11.2015 Asemanpellon koululle. Silloin paikalla oli nuoriso-ohjaaja Mia Lankinen, opettaja Maaria Karpo ja terveydenhoitaja Kaija Moisio.

Pidin kokouksen rakenteesta, sillä kokousten merkitys on suuri; kartoitetaan yleiskuvaa sen alueen nuorten ja lasten elinoloista ja mahdollisista haasteita. On mielestäni loistavaa, että tuollaisia ryhmiä on, sillä ne todella helpottavat ja nopeuttavat asioihin puuttumista.

Nuoriso-ohjaajille monialaisessa työryhmässä työskentely on pakollista, enkä ihmettele sitä yhtään. Muut ammatit näkevät nuoria ja lapsia virka-aikana n. 8-16, mutta ainoastaan nuoriso-ohjaaja näkee nuoria ja heidän toimintaansa iltaisin nuorisotaloilla. Jos minä kuuluisin nuoriso-ohjaajana tällaiseen työryhmään, veisin kokouksiin nuorten asioita illoista (Mitä nuorten kanssa tapahtuu iltaisin). Kertoisin kokouksissa myös nuorisopalveluiden yleiset kuulumiset, nuorten kuulumiset sekä paikalliset ilmiöt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti